woensdag 6 januari 2010

Astrologie waaruit komt de opleiding astroloog en astrologisch raadgever voort?

De opleiding vormt de bijdrage van Dr Martin Boot aan de verspreiding van de esoterische psychologie. De nadruk ligt daarbij vanaf het allereerste begin op de psychologie van de gewone mens.

Ik studeerde Letteren en Psychiatrie in Leiden, Freiburg en Munster. Deze studie rondde ik in 1979 af met een proefschrift in de Letteren. Mijn ervaringen met de psychiatrie waren van dien aard dat ik besloot me uitsluitend bezig te houden met de ontwikkeling van de normale en gezonde mens. Daarom heb ik na mijn promotie de opleiding psychsociaal werker gevolgd en afgerond. Daarna heb ik de esoterische psycho-therapie ontworpen, waarover ik een tweetal boeken schreef. Die zijn uitgegeven bij Ruitenberg Boek.

De geschiedenis van de opleiding tot astroloog en astrologisch raadgever begint in 1981. Toen verscheen bij de uitgeverij Servire het boek Van Ram tot Vissen. Hierin was het volgende nieuw
  1. De interpretaties van de afzonderlijke horoscoopstanden
  2. Het uitgangspunt dat astrologie moet worden behandeld als wetenschap. Dat wil zeggen dat de interpretaties moeten worden gecontroleerd in de werkelijkheid
In 1985 werd de Academie Nevash opgericht. Daar werden cursisten opgeleid tot astrologisch raadgever. Hier werd astrologie, tarot en numerologie verbonden met de inzichten uit de sociale psychologie en de psychotherapie.

In 1987 verscheen bij Servire de boeken
  1. Astrologie in het Dagelijks leven
  2. Groeien in Liefde
  3. Karakter en Liefde
  4. Seksualiteit in een liefdevolle relatie
  5. Esoterisch Denken
  6. Astrologie als Levenshulp
  7. Astrologie Leren, I, II en II
Hierin werd getoond hoe de astrologie kan worden uitgebreid naar een toepassing op reele dagelijkse werkelijkheid van iedereen en hoe de astrologische formules kunnen worden omgezet naar een interpretatie die past bij de inzichten in de moderne pyshologie en de psychotherapie.

In 1989 verscheen bij Ruitenberg Boek het boek De midlife crisis, Je weg naar liefde, harmonie en geluk. Hierin wordt getoond hoe de astrologie kan worden ingepast in de ontwikkelingspsychologie. Het boek is tevens een document van de door Dr Martin Boot ontworpen esoterische psychotherapie.

Midlife crisis boek lees verder of bestel het hier.

In 1991 verscheen bij Ruitenberg Boek het boek Leven kun je leren. Hierin wordt getoond wat de esoterische psychotherapie inhoudt in de dagelijkse praktijk.

Leven kun je leren boek lees verder of bestel het hier.

De achtergronden zijn met andere woorden uitgebreid gedocumenteerd in de opgegeven boeken. Iedereen zal weldra merken dat astrologie hier op een andere manier wordt gebruikt dan normaal het geval is. Wie dat ook zo wil gaan doen volgt de opleiding tot astrologisch raadgever.

Wie gewoon astroloog wil worden volgt de opleiding tot erkend astroloog en heeft daarbij dan het voordeel dat het zeer goedkoop is bij AstroBoot en snel tot resultaat leidt. Omdat we ons geld niet met astrologie verdienen hoeven we ook niet kunstmatig langdurige opleidingen te fabriceren.

Gemeenschappelijk aan beide opleidingen is de basis opleiding astrologie Deze is praktisch gratis en wordt aangeboden op cursus astrologie. Door deze online cursus te volgen, leert de cursist ook direct wat onze aanpak is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten